D&M

pottery is our nature

Karoo Praktisch

Shortcuts

> Modulair systeem
Makkelijk op te planten
Irrigatie en bewateren
Handmatig gieten
Technische info
Aan te raden planten


Modulair systeem

Karoo is modulair en is in elke omgeving toepasbaar. Grote of kleine ruimtes, horizonaal of vertikaal… Karoo geeft de mogelijkheid om creatieve en originele projecten uit te werken. Elke Karoo is een perfect afgewerkt element dat ‘gezien’ mag worden.


Gemakkelijk op te planten

(1) Trek de folie voorzichtig uit de module.
(2) Plooi het textiel in elke vakje open.
(3) Haal de plant uit de pot en maak de wortels voorzichtig los. Aangewezen formaat pot plant Ø 9 cm. Verwijder de overtollige potgrond. Bevochtig de wortelkluit vóór het inplanten.
(4) Plaats de plant in het gewenste vakje.
(5) Druk de potgrond aan. Begiet Karoo met 1 L water voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond.


Suggestie planten

DCM ontwikkelde een potgrond specifiek voor verticale toepassingen, voorzien van een organische meststof. Vanaf 12 weken, vloeibaar bemesten, volgens de indicaties van een meststof naar keuze. Tussendoor begieten met zuiver water.

 

Indoor & outdoor planten

Buxus sempervivum

Peperomia schumi red

Chlorophytum

Spathiphyllum chopin

Callisia tutle

Euonymus fortunei

Senecio cephalophorus

Pellea rotutifolia

Aloé

Coral breeze

Sempervivum groen

Sempervivum rood

Calathea ornata

Pachysandra

Verbena

Partenocissus striata


Plug and Play

Karoo is eenvoudig te installeren.


Bewateringssysteem/waterflow

Installeer eerst de onderste rij.

(1) Verbind de Karoo’s horizontaal met elkaar via de dunne buisjes als volgt: snij de dunne buis op de gewenste lengte af, verbind met de druppelaar en klik de druppelaar achteraan in de Karoo.
(2) Installeer erboven een volgende rij en verbind de twee rijen met elkaar met de dikke buis aan de zijkant. Plaats op de uiteinden van de buizen een afsluit- dop. De druppelaar moet perfect in het midden gepositioneerd zijn en vrij van obstructie. Op dit systeem kan men een timer en een bijmestapparaat aansluiten. Ook te bewateren met gieter of tuinslang (zie manueel bewateren)

Naast de mogelijkheid om Karoo manueel en automatisch water te geven, is er een structuur ontworpen om de waterflow binnenin Karoo te regelen. De interne structuur van Karoo is zo opgebouwd dat het water zich overal gelijkmatig tussen de wortels verspreidt. Waterkristallen nemen het extra water op om het, wanneer noodzakelijk, opnieuw af te geven. Het teveel aan water wordt onderaan in een reservoir opgeslagen. De capillaire werking van het substraat, zorgt voor een geleidelijke verdeling van het opgeslagen water.


Manueel gieten

Controleer regelmatig de potgrond en geef water in functie van de noodzaak. Binnen geeft u maximum 1 L water per gietbeurt per Karoo. Wanneer er water onderaan uit het gootje loopt, heeft u teveel water gegeven. Tijdens de watergift kan er water van de planten druppen.


Technisch

De verpakking bevat 1 karoo (donkergrijs of wit), Potgrond, 1 handleiding, 1 montagesjabloon Gewicht : 6kg. Voor grote hoeveelheden: Ander verpakkingsmogelijkheden op aanvraag.

Deel deze pagina