D&M

pottery is our nature

Karoo Testimonials

Nadine Desirant
Binnenhuisarchitecte

“We leven in een jachtige tijd. De mensen hebben behoefte aan rust. Daarom zie je ook steeds meer planten- en bloemmotieven in het interieur. Op zitmeubelen, kussens, lampenkappen, tafellakens, behangpapier, … Natuurlijke elementen geven mensen een goed gevoel en brengen rust in huis. Groenwanden zijn de ideale oplossing om de natuur live in een interieur te integreren. Je verliest geen ruimte en genereert een optimaal effect.

Karoo is daar een prima voorbeeld van. Het is modulair, onderhoudsvriendelijk en zowel geschikt voor binnen als buiten. Dat is voor mij het interessantste aan dit concept: dat je er een doorlopend effect mee kan creëren. Het interieur wordt voortgezet in de buitenomgeving en omgekeerd. Ook het kleine formaat is een pluspunt. In een beperkte ruimte kan je met relatief weinig elementen toch een mooi resultaat bereiken. In een grotere ruimte kan je het systeem dan weer uitbouwen tot een echt groendecor. Karoo is overal toepasbaar.”

 

 

David Sels
Fleurist

“Als fleurist kan ik alleen maar enthousiast zijn over Karoo. Het systeem is supergebruiksvriendelijk. Je haalt het element uit de doos en verwijdert de beschermfolie. Daaronder vind je de potgrond waarin kokosvezel verwerkt is. Die zorgt ervoor dat het water heel makkelijk, in verticale richting door de plantjes wordt opgenomen.

Er is een sjabloon bijgeleverd met twee voorgeboorde gaatjes. Zo kan je Karoo in ‘no time’ ophangen. Ook het opplanten is heel eenvoudig. Er is ruimte voor negen plantjes die je vastzet onder een viltlaagje. Een prima idee. Zo simpel!Karoo is een clean concept. Je kan de plantjes of de kruiden water geven zonder ‘n druppel te morsen.

Het eerste en tot nu toe enige groene wandsysteem voor huis-, tuin- en keukengebruik. Je bepaalt helemaal zelf hoe je het opbouwt en het resultaat is altijd mooi. Ik heb Karoo verwerkt in m’n etalage. Klanten vragen me wel eens ‘hoe heb je dàt gedaan?’ Dan hoef ik het alleen maar even uit te leggen en ze zijn meteen verkocht.”


Bart Jaeken
Tuinarchitect

“Groene wanden zijn steeds populairder. Het is een prachtige oplossing om bijvoorbeeld een dakterras te decoreren. Zo’n groene muur geeft een terras een enorme meerwaarde. Je geniet volop van de natuur en je behoudt een vrij uitzicht op de omgeving. Maar ook een stadstuin wordt er mooier en frisser door, zonder dat je kostbare ruimte moet prijsgeven. Als je een haag plant, bent je veel méér ruimte kwijt.

Een ander groot voordeel van Karoo is het modulaire concept. Je kan er schitterende tableaus mee creëren en er àlle soorten plantjes en kruiden in verwerken. Vetplantjes, agaven met zachte blaren, kruipplantjes, aromatische plantjes … Met Karoo kan je de mooiste combinaties maken. Ook de vormgeving is apart.

Het is meer dan zomaar wat potjes. Het is doordacht. Het is design. Daar zijn mensen gevoelig voor. Ze willen de natuur naar zich toe halen, maar het moet ook mooi zijn, creatief. Karoo speelt daar heel slim en efficiënt op in. Ik pas het zelf nu al een tijdje toe en krijg alleen maar enthousiaste reacties…”

 

 

Toon & Gom Saldien
Architecten

“Groen zit enorm in de lift. Het is veel meer dan een trend. Het is een levensvisie die nu vorm krijgt. In crisistijden wil men terugvallen op zekerheden, de dingen die er echt toe doen. De groengolf is daar een direct gevolg van. Ons architectenbureau vertrekt ook vaak van groenthema’s bij het ontwerp van een gebouw. ‘Nest in groen’ is bijvoorbeeld zo’n thema. Ook het terrein zelf inspireert ons. Neem nu een weiland.

Dat snijden we open, tillen we op en stoppen er bij wijze van spreken het gebouw onder. Ook de Karoo groenwand past in die filosofie. Je kan ‘m makkelijk opbouwen en weer demonteren. Je kan ‘m verticaal en horizontaal gebruiken. Het is een concept dat in alle seizoenen tot z’n recht komt. In de zomer zet je Karoo buiten om er kruiden in te kweken. En in de winter zet je alles binnen, in de keuken bijvoorbeeld. Het is een product dat volgens mij nog heel wat groeiperspectieven heeft.

Met grotere bouwelementen, geënt op specifieke bouwtechnieken, biedt het nog meer mogelijkheden, zeker voor een architect.”


Jiri Vermeulen
Designer Karoo

“Karoo is ontstaan uit een rondvraag naar de groenbehoefte van stads- en plattelandsbewoners. Veel mensen betreurden het gebrek aan groen in hun directe omgeving. Dat was het vertrekpunt voor het concept. Hoe integreer je groen in een stadswoning? Ik heb heel wat inspiratie gevonden in het werk van Patrick Blanc, een Franse plantkundige. Hij herintroduceerde de groene muren in de jaren negentig. Zijn zienswijze wilde ik graag vertalen naar een eigentijds concept. Het moest gebruiksvriendelijk zijn, flexibel en esthetisch verantwoord. En daar zijn we met Karoo ook in geslaagd. Het is moeiteloos te installeren. Het is een modulair systeem dat binnen én buiten kan toegepast worden. En het is een eyecatcher die in combinatie met meerdere elementen toch ook discreet aanwezig kan zijn. De toekomst van Karoo? Het modulair systeem leent zich tot elke toepassing. Met een beetje verbeelding kan je er ook een stand alone groenwand mee creëren in de kantooromgeving. En waarom zou je er geen beursstand mee opfleuren? Er kan zovéél met Karoo.”

 

 

Steve Vercammen
Managing Director D&M

“2 jaar geleden organiseerden we een enquête over de groenbehoeften in de stad. Die bevestigde wat we eigenlijk al wisten: door het gebrek aan ruimte is men meer dan ooit op zoek naar nieuwe groenoplossingen. Onze samenwerking met Jiri Vermeulen, een getalenteerde laatstejaarsstudent van Artesis, ging toen van start. We zetten hem dadelijk aan het werk met de volgende opdracht: ontwikkel een nieuw en origineel groenconcept, dat esthetisch, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk is en dat zowel binnen als buiten geïmplementeerd kan worden. Het resultaat is Karoo en daar zijn we trots op. Karoo sluit perfect aan bij de D&M filosofie. Het is een uniek, vernieuwend en multi-toepasbaar systeem. Het is ecologisch verantwoord en maatschappelijk relevant. Op de koop toe gaat het om een 100% Belgisch product, niet enkel ontwikkeld door een talent van eigen bodem maar ook geproduceerd in België. De assemblage gebeurt eveneens in België, bij een beschutte werkplaats te Zele. Elk element is mooi op zich. Het bespaart ruimte en door het modulaire karakter kan je het naar wens aanvullen en uitbreiden. Je kan er bij wijze van spreken een ‘groenschilderij’ mee maken. Je kan er evengoed een volledige wand mee decoreren. Met Karoo zetten we een belangrijke stap naar een nieuwe, duurzame groencultuur. De fleuristen, architecten, binnenhuisarchitecten en tuinaanleggers die ermee werken zijn alvast enthousiast.”

Deel deze pagina